Modernizarea drumului comunal spre staţiunea din Vârful lui Roman a devenit prioritate de grad zero pentru edilul din oraşul Horezu, Ilie Fârtat

Modernizarea drumului comunal care leagă Horezu de Lunca-Bolca- Vârful lui Roman-comuna Mălaia este o investiţie inclusă în strategia de dezvoltare a oraşului pentru 2014-2020, care a devenit prioritate de gradul zero pentru autorităţile din Horezu. Primarul Ilie Fârtat spune că s-a luat deja legătura cu un proiectant şi că modernizarea acestui tronson de drum va contribui în mod direct la vitalizarea turismului local şi le va face viaţa mult mai uşoară celor care vor să evite aglomeraţia de pe Valea Oltului.
Lucrările de modernizare ar putea demara chiar anul viitor, autorităţile locale aşteptând în acest moment publicarea ghidurilor de finanţare pe Programul Operaţional Regional.
„Intenţia noastră este să depunem proiectul pentru obţinerea finanţării în acest an, dar până în prezent nu au apărut ghidurile. Sperăm că până în septembrie se va rezolva şi această problemă. Noi am solicitat deja ajutorul unei firme de proiectare, iar lucrările vor fi de calitate, ca pentru un drum de interes judeţean, nu de interes local”, a declarat primarul Ilie Fârtat.

 

Dacă va fi reabilitat DC Horezu-Lunca-Bolca-Vârful Romani-Mălaia, legătura între Transalpina şi Vârful Romani-Horezu va fi posibilă fără ca şoferii să mai tranziteze Valea Oltului.
„Modernizarea acestui drum înseamnă o şansă pentru dezvoltarea turismului pe axa Nord-Vest şi a infrastructurii rutiere, căci vom putea asigura legătura cu judeţele din nordul Vâlcii, iar distanţa între Horezu şi Mălaia se scurtează foarte mult: vorbim de maxim 38 de kilometri, faţă de 130 cât trebuie să străbată în prezent şoferii, pe şoseaua de pe Valea Oltului”, a mai spus primarul oraşului Horezu.
Horezu, o nouă staţiune Rânca
Zona din vârful Romani tinde să devină noua staţiune Rânca, căci, în ultimii ani, foarte mulţi oameni de afaceri, medici şi cadre militare au concesionat teren de la Obştea de Moşneni din Horezu, teren amplasat între cotele 1.500 şi 1.800 metri.
Potrivit lui Ilie Fârtat, în cea mai nouă staţiune din judeţul Vâlcea s-au construit până acum câteva zeci de case de vacanţă şi pensiuni, printre proprietari numărându-se şi milionarul Dumitru Creştin, patronul Scandia Sibiu. Pe lângă pensiunea pe care o deţine pe vârful muntelui, Dumitru Creştin este şi ctitorul singurei mânăstiri din Vâlcea ridicată la o altitudine de peste 1.500 de metri.

(http://saptamana.net/articol/8286-drumul-spre-cea-mai-noua-statiune-din-valcea-ar-putea-fi-asfaltat-anul-viitor)

Share This